Sanatana Dharma
..a path to reality
Monday, June 28, 2010
Dikshitar Kriti - Harihara Putram
Dikshitar Kriti - Harihara Putram
rAgaM : vasanta
tALaM : khaNDa Ekam
pallavi
hari hara putraM SAstAraM sadA bhajE(a)haM
mAyA kAryaM tyajE(a)ham
anupallavi
mura harAdi mOhita Sauri giri vihAraM
muraLI bhErI vAdyAdi priya-karaM
(madhyama kAla sAhityam)
prArthita putra pradaM vasanta nata bRndaM
dIrghAyuHpradaM dIna jana phala pradam
caraNam
phAlguna mAsa paurNimAvatAraM
pANDya kEraLAdi dESa prabhA-karaM
pushpa SarEkshu kArmuka dharaM
phulla kalhAra daNDa dhara karaM
(madhyama kAla sAhityam)
kali yuga pratyakshaM garvita daksha SikshaM
vara guru guhAntarangaM ratha gaja turangam
Meaning
Pallavi :
I always worship Shastaa, the son of Hari and shiva.I renounce theactivities associated with mAya or illusion
Anupallavi:
The dweller in shauri giri who pleases Vishnu - the killer of Mura.The one fond of instruments like the flute, beri .The one who bestows sons.He is worshipped in Spring by crowds of people.He grants longevity.He bestows happiness to destitutes.4
Charanam :
He incarnated on the full moon day in the phAlguna month.He brings glory to the kingdoms of the Pandyas and kerala.He bears the floral arrows, sugarcane bow and and a floral staff made of kalharaa (senkazhuneer in Tamil ) flowers. He manifests in Kaliyuga.He punishes instantly.He resides in the minds of guha , who is hara’s guru.The one who has an army with chariots, elephants and horses.
ஹரி ஹர புத்ரம் - ராக
3
ம் வஸந்த - தாளம் க
2
ண்ட
3
ஏகம்
பல்லவி
ஹரி ஹர புத்ரம் ஸா
1
ஸ்தாரம் ஸதா
3
ப
4
ஜேऽஹம்
மாயா கார்யம் த்யஜேऽஹம்
அனுபல்லவி
முர ஹராதி
3
மோஹித
ஸௌ
1
ரி கி
3
ரி விஹாரம்
முரளீ பே
4
ரீ வாத்
3
யாதி
3
ப்ரிய-கரம்
(மத்
4
யம கால ஸாஹித்யம்)
ப்ரார்தி
2
த புத்ர ப்ரத
3
ம் வஸந்த நத ப்
3
ரு
2
ந்த
3
ம்
தீ
3
ர்கா
4
யு:ப்ரத
3
ம்
தீ
3
ன ஜன
ப
2
ல ப்ரத
3
ம்
சரணம்
பா
2
ல்கு
3
ன மாஸ பௌர்ணிமாவதாரம்
பாண்ட்
3
ய கேரளாதி
3
தே
3
ஸ
1
ப்ரபா
4
-கரம்
புஷ்ப ஸ
1
ரேக்ஷு கார்முக த
4
ரம்
பு
2
ல்ல கல்ஹார த
3
ண்ட
3
த
4
ர கரம்
(மத்
4
யம கால ஸாஹித்யம்)
கலி யுக
3
ப்ரத்யக்ஷம் க
3
ர்வித த
3
க்ஷ ஸி
1
க்ஷம்
வர கு
3
ரு கு
3
ஹாந்தரங்க
3
ம் ரத
2
க
3
ஜ துரங்க
3
ம்
No comments:
Post a Comment
Newer Post
Older Post
Home
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment